Programma OPEN – Huisartsenpraktijk Hanje-Wouthuis – Montfoort
Welkom bij: Huisartsenpraktijk Hanje en Wouthuis

Montfoort

Huisartsenpraktijk Hanje-Wouthuis Hofplein 8 3417JN Montfoort

Terug naar overzicht

Programma OPEN

Geachte heer/mevrouw.

Sinds 31 augustus 2020  kunt u uw medisch dossier zelf online bekijken.
In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van een onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

Op uw eigen computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? In deze mail leggen we uit hoe u dat veilig kunt doen.

Hoe log ik in?

Gaat u allereerst naar de website www.medischcentrumhofplein.nl. En hier kiest u voor de site van uw eigen huisarts. Klikt u dan op Patientenomgeving inloggen . Vervolgens kunt u een account aanmaken. Na het invullen van uw gegevens drukt u op verzenden. Zodra uw account is geactiveerd krijgt u een bericht en kunt u inloggen. In deze patientenomgeving kunt u dan uw medisch dossier inzien, maar ook een herhaalrecept aanvragen of een e-consult versturen.

Lukt het niet online dan  is het ook mogelijk om de assistente te bellen. Als u aangeeft dat u gebruik wenst te maken van het portaal dan kan zij de aanvraag in gang zetten nadat ze uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer heeft gevraagd. Daarna  ontvangt u een e-mail met een link. Met deze link ontvangt u een code via een sms en deze voert u in op de geopende pagina. U maakt een zelfgekozen wachtwoord aan en u kunt inloggen in het portaal.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts, de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Andere mensen kunnen uw gegevens niet zien. U ziet uw medische gegevens alleen nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw inloggegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere instantie om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan een ander? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inloggegevens nooit aan anderen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het recht op inzage in uw dossier kunt u kijken op de website
www.open-eerstelijn.nl/patient

Met vriendelijke groet,
Huisartsenpraktijken Montfoort

Publicatiedatum: 12-03-2021